Βόλεϊ Παίδων: Κοντά στη δεύτερη θέση

Δύο νίκες κατάφεραν και πέτυχαν οι παίδες της Ομόνοιας Ναυπάκτου στην εορταστική διπλή αγωνιστική του πρωταθλημάτων παίδων της ΕΣΠΕΠ, κάνοντας με τον καλύτερο τρόπο ποδαρικό στη νέα χρονιά και έχοντας τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου κέρδισαν στο Αντίρριο τον Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου 3-0 σετ ενώ με το ίδιο σκορ πήραν τη νίκη στη Ναύπακτο το Σάββατο 5 Ιανουαρίου από τον Θησέα Πάτρας.

Δεν δυσκολεύτηκε η Ομόνοια καθόλου με αντίπαλο τον Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου την Παρασκευή στο κλειστό γυμναστήριο του Αντιρρίου. Αν και δεν είχε πολύ καλή απόδοση, η δυναμικότητα του αντιπάλου ήταν τέτοια που της έδωσε τη νίκη εύκολα με 3-0 σετ. Οι παίδες της Ομόνοιας πήραν από την αρχή το προβάδισμα όταν με τα καλά σερβίς του Κεχαγιά δυσκόλεψε την αντίπαλη υποδοχή και με ένα σερί 8-0 μετέτρεψε το 5-4 σε 13-4, διαφορά που κράτησαν σχεδόν ως το τέλος παίρνοντας το σετ με 25-17. Πιο εύκολη ήταν η επικράτηση στο δεύτερο σετ όπου έχοντας από την αρχή μεγάλη διαφορά έκαναν το 2-0 με σκορ 25-14. Κάνοντας αλλαγές στη βασική διάταξη της ομάδας ο Γιώργος Μητρόπουλος έδωσε την ευκαιρία στους κεφαλλονίτες να πιέσουν εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των μικρών της Ομόνοιας. Οι Ναυπάκτιοι προηγήθηκαν 15-6 αλλά το Ληξούρι μείωσε σε 21-17 χωρίς όμως να μπορέσει να πλησιάσει άλλο χάνοντας το σετ με 25-18 και μαζί το παιχνίδι 3-0 σετ.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Νούλας, Κόγγος, Κόκκαλης Δ., Παύλου, Κομάνι, Μέτσης, Κεχαγιάς, Σιούντας, Λουκάς Κ.

Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου (Κοσμάς Μουρελάτος): Κούτσης, Κατσαϊτης, Καμινάρης, Αραβαντινός, Αραβαντινός-Σιμωνστός, Σούλης Χ., Δελλαπόρτας, Αραβαντινός-Λεωνίδης Δ., Σούλης Ν., Αραβατινός-Λεωνίδης Κ.

 

Το ντέρμπι της δεύτερης θέσης έγινε το Σάββατο το απόγευμα στη Ναύπακτο. Ομόνοια και Θησέας έδωσαν ένα όμορφο αγώνα που βρήκε νικητές του Ναυπάκτιους με 3-0 σετ.

Ο Θησέας πήρε μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα με 3-6 αλλά με τον Κομάνι να πιέζει το αντίπαλο λίμπερο στο σερβίς, η Ομόνοια όχι μόνο ισοφάρισε αλλά με ένα σερί 8-0 πήρε κεφάλι στο σκορ με 11-6. Ο Θησέας απάντησε γρήγορα ισοφαρίζοντας σε 11-11 και οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο ως το 17-17. Εκεί ο Θησέας με ένα 0-4 πήρε διαφορά που την κράτησε ως το 19-23. Με αντεπίθεση η Ομόνοια ισοφάρισε σε 23-23, προηγήθηκε 24-23 και παρότι οι πατρινοί έσπασαν το πρώτο σετ μπολ οι μικροί της Ομόνοιας με καθαρό μυαλό και καλές επιθέσεις πήραν το πρώτο σετ με 26-24.

Με τον αέρα του 1-0 η Ομόνοια ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο σετ έχοντας πολύ καλή ψυχολογία. Με πολύ καλό μοίρασμα από τον πασαδόρο Κόγγο και τους επιθετικούς να τελειώνουν τις φάσεις η διαφορά γρήγορα άνοιξε και η Ομόνοια έφτασε στη νίκη με 25-17. Ακόμα πιο εύκολο έργο για την Ομόνοια στο τρίτο σετ που η επικράτηση ήρθε γρήγορα με 25-12 και μαζί η νίκη με 3-0 σετ.

Πολύ καλός ο πασαδόρος Κόγγος, άψογη αμυντική λειτουργία από τους ακραίους Κεχαγιά και Παύλου, μεγάλη βοήθεια από τον Κομάνι στο σέρβις και τον Μέτση στο μπλοκ ενώ όλη η επιθετική γραμμή τα πήγε πολύ καλά, χωρίς κανείς να υστερήσει.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Νούλας, Κόγγος, Κόκκαλης Δ., Παύλου, Κομάνι, Μέτσης, Κεχαγιάς, Σιούντας, Λουκάς Κ.

Θησέας Πάτρας (Νικολακόπουλος-Νιάρος): Δεπούντης, Βαβαρούτας, Καραμπελέσης, Τσεκίνης Ν., Τσεκίνης Π., Δρίβας, Λινάρδος, Κωνστανόπουλος, Καμπίλης, Βασιλόπουλος, Παπαλεξανδρόπουλος, Τσεκίνης Χ.

 

 

Επόμενος αντίπαλος για την παιδική ομάδα της Ομόνοιας είναι η Ε.Α. Πατρών την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου σταδίου. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η πατρινή ομάδα είχε νικήσει με 3-0 σετ, κάτι που κάνει δύσκολο το έργο της Ομόνοιας για την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγεί απευθείας στο final four. Παρ’όλα αυτά οι μικροί θα κυνηγήσουν τη νίκη, που ακόμα και αν δεν τους δώσει την πρωτιά θα τους φέρει πιο κοντά στη δεύτερη θέση. Από εκεί μέσω αγώνων μπαράζ θα μπορέσουν και πάλι να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *